10 Tyylikästä Ilmaista Fonttia Verkkosivuille

Fontti on merkittävä osa brändi-identiteettiä. Kun valitset oikean yhdistelmän fontteja, autat verkkosivujasi erottumaan joukosta – ei ainoastaan ruohonjuuritasolla, vaan jopa ratkaisevasti. Pelkästään fonttia katsoessaan käyttäjä voi kyetä tunnistamaan brändin; tätä taktiikkaa ovat hyödyntäneet muun muassa Facebook, McDonald’s, Subway, Twitter, Adidas, ja moni muu maailmalla menestynyt brändi.

Tyyli ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa. Myyntiteksti ei pitkälle kanna, mikäli sen luettavuus on liian kömpelö. Oikea verkkosivulle tarkoitettu fontti on puhdas, selkeä ja helposti luettava.

Tässä artikkelissa esittelemme kuratoidun listan loistavista fonteista, jotka ovat myös ilmaisia. Nämä fontit löytyvät Google Fonts-palvelusta, josta löydät myös muita vaihtoehtoja, mikäli nämä fontit eivät brändi-identiteettiisi sovikaan.

Huom! Fontteja valikoidessa on hyvä tarkistaa niiden käyttölupa ennen käyttöönottoa. Suuri osa Google Fonts-palvelun fonteista toimii Open Font License-pohjalla, jolloin fonttia voidaan käyttää vapaasti niin kaupallisessa, kuin ei-kaupallisessa käytössä.

Source Sans Pro

Paul D. Huntin kehittämä Source Sans Pro on Adoben ensimmäinen avoimen lähteen fonttiperhe. Tämä Sans Serif-fontti on kehitetty varta vasten näyttämään hyvältä käyttöliittymissä, ja sopii siten loistavasti moneen erilaiseen verkkosivuun tai sovellukseen.

Siirry Source Sans Pro:n lataussivulle

Montserrat

Montserrat on Julieta Ulanovskyn suunnittelema vapaan lisenssin fonttiperhe, joka on hänen mukaansa saanut inspiraationsa vanhoista julisteista ja kylteistä Buenos Airesin naapurustoissa. Tämä fontti on käytössä muun muassa asiakkaamme KSFixin painomateriaaleissa, ja se luo huomattavaa arvokkuutta oikein käytettynä.

Siirry Montserratin lataussivulle

Raleway

Raleway on Matt McInerneyn suunnittelema sans serif-fonttiperhe, joka soveltuu hyvin sekä suuriin otsikoihin että kappaleteksteihin, kiitos sen hivenen enemmän tyylitellymmän ulkoasun.

Siirry Ralewayn lataussivulle

Roboto

Roboto on Christian Robertsonin fontti. Se on hänen kuvailun mukaan ’kaksi eri luonnetta omaava’ kirjasintyyli: siinä voidaan nähdä hyvin säännöllinen ja selkeä ranka sekä tiukan geometrinen muotoilu. Tästä huolimatta fontin säännöllistetty pyöreys tekee siitä helposti luettavan. Jos tarkoituksesi on löytää fontti joka on helposti luettava, mutta myös tekninen, Roboto on hyvä valinta.

Siirry Roboton lataussivulle

Inter

Kuten moni muu fontti tässä listassa, myös Inter on alunperin suunniteltu näyttöpäätteille. Fontin on suunnitellut ruotsalaisen Rasmus Anderssonin johtama tiimi San Fransiscossa. Inter sopii hyvin mille tahansa pohjalle, näyttää fiksulta, ja on helposti luettava.

Siirry Interin lataussivulle

Mukta

Mukta on Ek Type-nimisen suunnittelijaryhmän ylläpitämä fonttiprojekti. Ryhmän tavoitteena on luoda ajanmukaisia, moderneja intialaisia kirjasintyylejä. Muktan on suunnitellut Girish Dalvi ja Yashodeep Gholap. Vaikka projekti keskittyy intialaisten fonttien suunnitteluun, sisältää se myös tyylikkään ja selkeän länsimaisten aakkosten setin. Fontti kuuntelee hyvin Unicodea, on monikäyttöinen ja monolineaarinen.

Siirry Muktan lataussivulle

Josefin Sans

Josefin Sans on Santiago Orozcon suunnittelema kirjasintyyppi, jonka tavoitteena on luoda vanhahtava tunne tekstiin. Fontin ovat inspiroineet monet geometriset sans serif-kirjasimet joita käytettiin runsaasti 1920-luvulla. Kirjasin sopii hyvin otsikkoteksteihin; kun tekstiä näytetään suurikokoisena. Silloin teksti loistaa kaikista parhaiten.

Siirry Josefin Sansin lataussivulle

DM Sans

DM Sans on matalakontrastinen, geometrinen sans serif-kirjasintyyli, joka on suunniteltu käytettäväksi pienien tekstien näytössä. Fontin on alunperin suunnitellut Colophon Foundry, joka pohjasi työnsä Jonny Pinhornin ITF Poppins-kirjasimen latinalaiseen osaan.

Siirry DM Sansin lataussivulle

Mulish

Fontin kehitteli alunperin Vernon Adams vuonna 2011. Kuusi vuotta myöhemmin se sai päivityksen Jacques Le Baillyn toimesta, jotta Adamsin työ saataisiin loppuun hänen poismenon jälkeen. Mulish on minimalistinen sans serif-kirjasintyyli. Sen suunnittelun tavoitteena on sopia sekä esittelymateriaaliin että leipätekstiin; sekä suurena että pienenä.

Siirry Mulishin lataussivulle

Nunito Sans

Nunito Sans on tasapainotettu sans serif-kirjasintyyli. Se on sisarfontti Nunitolle, joka puolestaan on muodoiltaan paljon pyöreämpi, ja siten paremmin isoihin otsikkoihin sopiva. Nuniton sans serif-fontti sopii huomattavasti paremmin pienikokoisille teksteille.

Siirry Nunito Sansin lataussivulle

Jaa tietoa eteenpäin

Voisit olla kiinnostunut seuraavista artikkeleista